ORIËNTATIE

PIANO UITKIEZEN

De levensduur van een kwaliteitspiano ligt rond de 100 jaar. Hetgeen niet wil zeggen dat een dergelijke piano geen onderhoud nodig heeft. In de loop van de tijd zal er speling ontstaan tussen de bewegende delen in het speelmechaniek. Dan is het goed om de piano opnieuw te laten afregelen. Het pianospel zorgt er voor dat de onderdelen die van vilt en van leer zijn gemaakt, slijten. Bij een revisie van de piano worden deze delen vervangen. Dit is de reden waarom elke pianospeciaalzaak over een eigen werkplaats zou moeten beschikken, met ervaren pianotechnici.

Meer ...

De hoogte van de piano wordt bepaald door de lengte van de snaren. In algemene zin kan worden gesteld dat bij een hoge piano meer boventonen hoorbaar zijn en dat de bassen van zo’n piano voller klinken. Nochtans kan men op een lage piano prima leren pianospelen. Los van deze verschillen heeft elk pianomerk ook nog eens zijn eigen karakter en speelaard. Aziatische piano’s staan erom bekend dat ze een heldere klank hebben en een licht toucher. Houdt er rekening mee dat niet elke piano geschikt is voor elk niveau en voor elke muziekstijl. Om de ideale piano te kunnen uitkiezen, is het ook goed om van tevoren te bedenken waar de piano komt te staan.

Minder ...

NIEUW OF GEBRUIKT

Duitse piano’s (en in mindere mate Japanse piano’s) hebben de afgelopen 100 jaar de norm gezet voor de piano-industrie. Het wordt in deze landen echter steeds moeilijker om betaalbare instrumenten te produceren. Een piano bouwen is arbeidsintensief. Deze specialistische arbeid is de laatste decennia steeds duurder geworden. Daarbij komt dat er tegenwoordig minder piano’s worden verkocht dan vroeger. Tot eind vorige eeuw stond er bij veel gezinnen een piano in huis. Pianospelen behoorde toen nog tot ‘de algemene ontwikkeling’ van kinderen.

Meer ...

De concurrentie van zogenaamde budgetpiano’s uit lagelonenlanden, is ondertussen alleen maar toegenomen. Grote Duitse merken als Pfeiffer, Ibach en Pleyel zijn inmiddels failliet gegaan. Voor andere gerenommeerde pianobouwers is deze ontwikkeling aanleiding geweest om te bezuinigen, vaak ook op de kwaliteit van de piano.
De Pianowinkel is gespecialiseerd in de betere tweedehands piano’s. Gemiddeld genomen hebben wij zo’n 40 occasions op voorraad van merken die in het verleden hun waarde hebben bewezen.
Een piano moet bij je passen, de klank van de piano moet je aanspreken. Het moge duidelijk zijn dat niet elke pianist dezelfde smaak heeft. Kwaliteit is echter een vaststaand gegeven, die is bij piano’s onder meer afhankelijk van de constructie van de piano en de gebruikte materialen. Als enige winkel in Nederland geeft de Pianowinkel 10 jaar garantie op alle instrumenten!

Minder ...

HUREN OF KOPEN

De prijzen van onze piano’s zijn afhankelijk van het merk, de leeftijd en de hoogte van de piano. In het algemeen kun je stellen dat zwart hoogglans piano’s duurder zijn dan gesatineerde (zijdeglans) houten piano’s. Bij de prijs inbegrepen zit een pianobank en een sevicebeurt aan huis. Mocht dat nodig zijn dan kan de pianostemmer bij u thuis de klank van de piano aanpassen aan de akoestiek ter plaatse (intoneren).

Meer ...

Het is ook mogelijk om eerst een piano te huren, om uit te proberen of het pianospelen bevalt. De huur per maand bedraagt 2% van de verkoopprijs van de piano. De huur is inclusief een pianobank en een pianolamp en inclusief een stembeurt aan huis. Als u de piano in een later stadium wilt aanschaffen, wordt de betaalde huur in mindering gebracht op het aankoopbedrag. De minimale huurtermijn is 12 maanden. Als u langer huurt dan 12 maanden, worden er rentekosten in rekening gebracht als u de piano nadien alsnog wilt aankopen.

Minder ...