SERVICES

STEMSERVICE

Het is aan te bevelen om uw piano of vleugel regelmatig te laten stemmen. Een piano raakt ontstemt door verandering van de luchtvochtigheid in huis, gedurende de seizoenen. Als het ’s winters niet te droog wordt in huis, zou één stembeurt per jaar kunnen volstaan. Zo niet dan kan een luchtbevochtiger uitkomst bieden. Een goedkope piano zal vaker moeten worden gestemd dan een degelijke kwaliteitspiano.

Meer ...

Mochten er tijdens het stemmen gebreken aan het licht komen dan worden deze ter plekke door onze pianostemmers opgelost. De mogelijkheid bestaat om een stemabonnement bij de Pianowinkel af te sluiten. In dat geval houdt de pianostemmer het onderhoud periodiek voor u bij.

Minder ...

PIANOSTEMMERS

PIANOTECHNIEK

Kleine reparaties aan uw instrument en afregelwerkzaamheden kunnen wij aan huis uitvoeren. Bij piano’s met achterstallig onderhoud en bij grotere reparaties moet worden bekeken of kan worden volstaan met het meenemen van het mechaniek naar de werkplaats. Dit is ook het geval als bepaalde delen van de piano opnieuw moeten worden gepolijst. Een totale revisie vindt plaats in de werkplaats. Hetzelfde geldt voor het inbouwen van een silentsysteem in uw piano of vleugel. In alle gevallen ontvangt u van ons vooraf een gespecificeerde offerte.

SILENTSYSTEEM

Niet elke piano is geschikt om een silentsysteem in te bouwen. Dit heeft met name te maken met de maat van de piano. Het is aan te raden om u goed te laten voorlichten als u een silentsysteem overweegt. Er zijn ook andere mogelijkheden om het volume van de piano te reduceren.

OVERIGE SERVICES

EVENEMENTENVERHUUR

De Pianowinkel heeft piano’s beschikbaar voor verhuur bij evenementen. Deze instrumenten zijn voorzien van zaalrollen en worden gestemd geleverd. Mocht u interesse hebben, informeer dan eens naar onze voordelige tarieven binnen ‘t Gooi.

PIANOTRANSPORT EN OPSLAG

De Pianowinkel is gespecialiseerd in pianoverhuizingen binnen ’t Gooi. Bij een transport van of naar verdieping maken wij vooraf een offerte op maat. Ook bieden wij de mogelijkheid om uw piano of vleugel tijdelijk op te slaan.

TAXATIE

U kunt bij de Pianowinkel terecht voor een indicatie van de onderhandse verkoopwaarde van uw instrument. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Als het een verzekeringskwestie betreft of als het gaat om de afhandeling van een nalatenschap, kunnen wij ook een taxatierapport voor u opmaken. Hier zijn wel kosten aan verbonden.