PIANOLES

DE PIANOLES

Wat de piano onderscheidt van andere instrumenten is het feit dat de complete muziektheorie op het toetsenbord van de piano zichtbaar wordt. Toonladders, akkoorden, kruisen de mollen, ze liggen allemaal keurig naast elkaar gerangschikt. Het is niet voor niets dat elke conservatoriumstudent zijn of haar theorievakken aan de piano moet oefenen. Het is ook geen toeval dat de grote componisten uit het verleden allemaal pianist waren, Bach, Beethoven, Mozart, Chopin, noem ze maar op.

Meer ...

Een piano is eigenlijk solo-instrument en begeleidingsinstrument tegelijk. Het is nog niet zo makkelijk om piano te leren spelen. Het streven van de pianist is om de linker en de rechter hand onafhankelijk van elkaar te kunnen gebruiken. Bij de meeste instrumenten werken beide handen samen. Voor een drummer is het nog lastiger, die gebruikt er ook nog eens zijn voeten bij.

Minder ...

KINDEREN

De piano is een instrument waar je al op jonge leeftijd mee kunt beginnen. Je hebt er niet het probleem dat alleen al het produceren van de toon oefening vergt, zoals bij een saxofoon en een viool. Bij andere instrumenten is het om fysieke redenen aan te bevelen om op latere leeftijd te beginnen. Denk hierbij aan de gitaar en de trompet. Met drummen kun je daarentegen wel al op jonge leeftijd beginnen. Maar voor een drummer is het wel belangrijk dat hij ook in een bandje kan spelen.

Meer ...

De ideale leeftijd om te beginnen met pianoles, ligt tussen de 6 en de 10 jaar. De liedjes uit de eerste lesmethoden sluiten mooi aan bij de belevingswereld van jongere kinderen. Doorgaans geven de kinderen het zelf aan, als ze piano willen leren spelen.
Als je op de middelbare school zit, is het belangrijk dat je naast mooie klassieke stukken ook coole stukken leert spelen, die je aan je vrienden kunt laten horen. Als je eenmaal door hebt hoe de akkoordenleer bij lichte muziek in elkaar zit, is het helemaal niet zo moeilijk om populaire stukken uit je hoofd te spelen en er zelf iets bij te improviseren.

Minder ...

DOCENTEN

GOOISE MEREN

GOOISE MEREN

De Gooise Muziekschool
Docter Schaapmanlaan 8
degooisemuziekschool.nlchool.nl
035 69 847 61
info@degooisemuziekschool.nl
Nicolaas Elsthout
Meulenwiekelaan 1A
metmusic.nl
info@metmusic.nl
06 515 47 997
Jef Scholten
De Dennen 250
pianolesbussum.nl
info@pianolesbussum.nl
06 247 97 114


Sluiten