OVER ONS

WINKEL

De Pianowinkel is ontstaan uit een samenwerkingsverband van pianodocenten en pianostemmers in ’t Gooi. Op 1 januari 2000 zijn wij een pianowinkel begonnen in de Kapelstraat in Bussum. De opzet van De Pianowinkel is vanaf het begin geweest, het aanbieden van eersteklas piano’s in diverse prijsklassen. Het is de combinatie van die verschillende disciplines, die het mogelijk maakt om advies op maat te geven.

Meer ...

In 2004 is de winkel verhuisd naar een groter pand op de Huizerweg, met een uitgebreide werkplaats. Het souterrain onder de winkel heeft een eigen opgang en is ingericht als leslokaal voor pianolessen. In 2016 is het naastgelegen winkelpand aangekocht. Dit is sindsdien in gebruik als opslagruimte voor piano’s.
Sinds 2000 zijn de prijzen van nieuwe piano’s meer dan verdubbeld, terwijl de kwaliteit van deze instrumenten er juist op achteruit gegaan is. Voor ons is dit aanleiding geweest om ons te gaan specialiseren in de betere tweedehands piano’s, om op deze manier een gunstige prijskwaliteitsverhouding te kunnen blijven garanderen.

Minder ...

WERKPLAATS

De piano’s die bij De Pianowinkel binnenkomen, zijn door ons persoonlijk geselecteerd. De instrumenten worden eerst helemaal schoongemaakt. De volgende stap is het opnieuw afregelen van het speelmechaniek, waarbij versleten onderdelen preventief worden vervangen. Daarna worden de piano’s geïntoneerd en gestemd. Uitgangspunt is dat elke piano er weer optimaal bij komt te staan.

Meer ...

Uiteraard wordt ook de buitenkant van de piano onder handen genomen. Hoogglans piano’s worden opnieuw gepolijst (of gepolitoerd) en bij gesatineerde piano’s wordt de oorspronkelijke glansgraad hersteld.
Het vakmanschap van onze pianostemmers staat borg voor de kwaliteit van onze instrumenten. Als enige speciaalzaak in Nederland geeft de Pianowinkel 10 jaar garantie op alle instrumenten, zowel nieuw als gebruikt!

Minder ...